Karácsonyi filmek listája: Mit nézz, ha végérvényesen kitört a Karácsony?

Ránézel az órádra és rádöbbensz ma van Szenteste. Este Kevin van, vagy Igazából szerelem, Diótörő, Harry Potter vagy Tények Plusz. Az órádra nézel és elgondolkodsz, hogy kérjél-e a Facebook haveroktól tippet, hogy mit nézz este?

A kétségbeesés óráról – órára, percről – percre nő, többször is arra gondolsz, hogy minek neked ez az egész; de aztán rádöbbensz, hogy egész évben ezt a napot vártad. Oké. Megvettem. De MIT NÉZZETEK este?

Az izgalom a tetőfokára hág… Ime a karácsonyi filmek nagy listája

Ha már sül a pulyka , már megvetted a legjobb karácsonyi ajándékot (egy Diagon Alley book nookot) és ha már végighallgattad húszor az összes karácsonyi zenét, akkor ideje átállni a filmekre. Innen bőséggel tudsz választani.

Bridget Jones naplója (összes)

Nincs karácsony Bridget nélkül. Ha kíváncsi vagy az évezred lejobb verekedési jelenetére, akkor mese nincs látnod kell, ahogy Hugh Grant és Colin Firth történelmet ír egy londoni étterem előtt. Hiánypótló.

(Ha nem ismernéd a sztorit, katt ide)

Bridget Jones - a legjobb karáncsonyi filmek listája

Idétlen időkig

Ma már gyakorlatilag filmtörténelem, megváltoztatta az emberek életszemléletét, és szövegei szállóigévé váltak. Bill Murray akkorát megy benne, hogy vétek kihagyni. Átjön a karácsonyi feeling, a szövegek, zenék pompásak.
Megmondom nektek milyen lesz a tél…

(Sztori itt)

Idétlen időkig - a legjobb karácsonyi filmek

Igazából szerelem (Love actually)

A legtöbben azt sem tudják, hogy már látták. Mindenki várja a folytatást (nem lesz) és kétévente a rajongókra ráhozzák a sírógörcsöt azzal, hogy jön a második rész. De nem jön.

Ha nem láttad volna (kizárt), akkor itt mondom el, hogy a film nem csak értelmes gondolatokat mutat be, de ráadásul ezt annyira viccesen és szerteágazóan, hogy szinte csak kapkodod a fejed. A szereposztás parádés, fel sem tudom sorolni ki mindenki játszik benne. Inkább azt kellene felsorolni, hogy ki nem.

(Sztori ide kattintva elérhető)

a legjobb karácsonyi filmek - igazából szerelem - love actually

Hull a pelyhes

Ebben a karácsonyi filmben Arnold Schwarzenegger alakítja az elfoglalt családapát, aki kora (1996-ról beszélünk, még sehol sem voltak a klasszikus képregény arcok) Buzz Lightyear szerű hősévé alakul át a sztori során. Gyerekek mellé ajánlott sztori, habkönnyű, súlytalan délutánt ígér. Van benne pár poén az amerikai postával kapcsolatban; azok egész jól ülnek.

(Sztori itt)

a legjobb karácsonyi filmek - igazából szerelem - hull a pelyhes

Jégkorszak – Állati nagy karácsony

Ha bejött a motkány csetlése – botlása, ha ismered Sidet és a többi jól kitalált karaktert, akkor garantált nevetés lesz a vége.

(Ha nem ismernéd, akkor csekkold itt a történetet)

a legjobb karácsonyi filmek - igazából szerelem - allati nagy karacsony

Karácsonyi vakáció (Christmas Vacation)

Mérsékelten vicces, amolyan Chevy Chase-es minőségű agyzsibbasztó poéngyűjtemény a Griswold család valójában rettenetes karácsonyáról. Nem azért kell megnézni, mert Griswoldék menthetetlenül kispolgáriak, és nem azért mert vicces. (Ennek ellenére ajánlott) Hanem mert csak úgy nézheted és egy ezredmásodpercre sem kell gondolkodnod semmin eközben.

(Sztori itt)

a legjobb karácsonyi filmek - igazából szerelem - karacsonyi vakáció

Reszkessetek betörők (Home Alone I.-II.)

Kevin kalandjainak első két epizódja vállalható. A harmadiknak még a leírása is annyira rossz volt, hogy soha nem láttam és értelemszerűen soha nem is fogom megnézni. Ámde az első két rész… Nem véletlen, hogy egy örökifjú alkotás ez, ami a mai napig megnevetteti a nézőket. Nem csak a csapások miatt, amit Harryéknek el kell viselniük, hanem amiatt is, hogy a film egy pillanatra sem lassít és mindig tartogat újdonságokat. Kihagyhatatlan.

(Sztori itt)

A reszkessetek betörők eredeti karácsonyi posztere

A szerelem hálójában (You’ve Got Mail)

Meg Ryan ls Tom Hanks kedves csetlés-botlása a szerelem és a könyvek árnyékában. 1998-as mozi, elképesztő időutazás az internet hőskorába, amikor az e-mail és annak “különös” anonimitása és titokzatossága még létező fogalom volt. 😀 Nos; azok az idők elmúltak, az életben nem jönnek vissza, de az a Karácsony előtti / alatti / utáni film, az ünnepi időszakban garantáltan leszedál egy pár órára.

(Sztori itt)

A reszkessetek betörők eredeti karácsonyi posztere

Kelekótya Karácsony (Christmas with the Kranks)

Hát nem vagyok oda Tim Allen művészetéért, sem ebben a filmben, sem más egyéb, akár karácsonyi (Télapu 1 – 2) filmjeiért, de egészen megszerettem ezt a kis ostoba filmet. Tegyük hozzá, hogy jó későn láttam először és hát tilos megfeledkezzünk olyan arcokról a filmben, mint Dan Aykroyd (!) és Jamie Lee Curtis (!). A sztori is kedves: egy párt látunk Allen + Curtis, akik kisvárosi karácsonyi létezésében nagy sokkot okoz, hogy leányuk kirepül a fészekből, ezért úgy döntenek skippelik a Karácsonyt. Ami nagy hiba; mert a szomszédokat ez kiborítja és persze az utolsó pillanatban kell, hogy kiderüljön; jön haza a lányuk karira… Sztem nem érdemes kihagyni. 🙂

(Sztori itt)

A reszkessetek betörők eredeti karácsonyi posztere

Polar Express

Kellemes zene, amerikai kisvárosi hangulat, mérsékelten jó zene és a készítésekor pazar grafika, valamint apró elrejtett utalások. Habkönnyű, karácsonyi tévébámulás a digitalizált Tom Hanks főszereplésével.

(Sztori itt)

A reszkessetek betörők eredeti karácsonyi posztere

Written by : Hackman Alexander B.

Alexander B. Hackman - író - alias Bánki Attila

Csatlakozz az Exclusive Olvasói Klub -hoz!

AUDIO KOMMENTÁROK, BETEKINTŐK A KÖVETKEZŐ KÖNYVEKBE ÉS ZÁRT KÖRŰ DEDIKÁLÁS

Az Exkluzív Olvasói Klubba történő regisztrációhoz mindkettőt szükséges elfogadni.

Maradjunk kapcsolatban, és szólok akciókról, találkozókról, mindenféléről..!